söndag 20 oktober 2013

13 tips för Halloween: En hand av is

Varje dag fram till Halloween (31/10) postar jag ett nytt inlägg med tips och idéer för Halloweenfesten.

Även om jag är ett fan av att fira Halloween med mer knas än skräm så måste man ju smyga in lite läskiga saker här och där. Bara för att komma ihåg vad det hela handlar om (att äta sötsaker) om inte annat.

Därför har det bott en gummihandske fylld med karamellfärgat vatten i min frys de senaste dagarna. Plopp i med den i bålen så får den bidra med kall dryck och lite galenskap.

Ishand

Material:
Gummihandske
Vatten
Karamellfärg
Påsförslutare eller gummiband

Blanda karamellfärg och vatten i en skål/tillbringare. Fyll gummihandsken med vattnet och förslut den. Häng upp handsken i frysen över natten, jag använde en ätpinne och hängde den mellan kanten på en av våra fryslådor och handtaget på ett rivjärn. Man får vara lite kreativ!
Skala av handsken och i med ishanden i bålen när gästerna börjar dyka upp. Jag har aldrig lyckats få av handsken utan att ett finger eller två går av, men det gör inget - det blir bara extra konstigt. Om du har en stor bålskål, gör flera så att drycken blir riktigt kall och inte smälter händerna för fort.

Bål

Ingredienser:
En flaska vitt vin
1,5 liter Sprite
1 dl lime
Lite vodka om man vill
Frukt i skivor

Blanda allt i bålskål strax innan servering.

Alkoholfri bål

Ingredienser:
1,5 liter Sprite
Outspädd flädersaft
Citron eller lime
Frukt i skivor

Blanda Sprite och flädersaft strax innan servering, smaka av. Pressa i citron eller lime. Lägg i frukten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar