torsdag 24 oktober 2013

13 tips för Halloween: En bra bar + bästa Halloweendrinkarna

Varje dag fram till Halloween (31/10) postar jag ett nytt inlägg med tips och idéer för Halloweenfesten.


En bra fest behöver en bra bar, vare sig det är en bar med alkohol, en bar utan alkohol eller en bar både med och utan alkohol. Så där, nu har jag fixat så att det här inlägget rankas högt på Googlesökningar med "bar" och "alkohol". Precis vad den här bloggen jämt handlar om.

En bra bar får man genom att välja ett gäng ingredienser som går att blanda i många olika kombos (chocken!). För att hjälpa gästerna på traven, gör en drinkmeny med recept så att folk kan blanda vettiga drinkar (med eller utan alkohol (jag gjorde det igen!)) och inte ta till gin-med-lika-mycket-tonic som vanligt. Börja med drinkmenyn, för då vet du vilka drickor du behöver köpa. Drinkmenyn från vårt bröllop ser du ovan. Bra då också att ställa fram någon form av mätglas plus andra atteraljer som shaker, drinkpinnar, miniparaplyer och fruktbitar/bär. Vi har ett mätglas som Ruben vann på bingo på Tortilla Flats på vår bröllopsresa i New York. (Han vann också att svepa ett dricksglas med gin vilket han gjorde som den trooper han är, men resten av kvällen satt han och höll sig i bardisken på Jane Hotel och väntade på dunderfyllan.) Vi har också en snygg shaker i form av en sprayburk som vi fylleshoppade under samma resa, good times all around.

En alkoholfri bar behöver mer recept och frukt och bär och mindre mätglas och shakers. Däremot är det bra med en mixer om man vill köra på milkshake/smoothie-spåret.

Som en liten början på bar-resan, här är två av våra favoritdrinkrecept för Halloween, skapade av Ruben "Coctail" Brundell.Sandy's sweet slasher

Ingredienser:
4 cl Absolut Vanilla
7 hallon
Sprite

Muddla hallonen i ett glas. Häll på vodka, Sprite och massor av is.

Light n' sticky

Ingredienser:
Schweppes tonic
Sockerdricka
Limejuice
Mynta
Plommon

Blanda Schweppes tonic, sockerdricka och limejuice. Lägg i myntabland och plommon skuret i bitar och massor av is.

(Nej, bilden säger ingenting om själva drinkarna, jag ville bara ta tillfället i att att visa upp mina muggar som jag köpte i tikins huvudstad Oslo.)

(Jag vill också slå rekord i paranteser i ett inlägg.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar