måndag 21 oktober 2013

13 tips för Halloween: Klä ut din bebis till en bit sushi

Varje dag fram till Halloween (31/10) postar jag ett nytt inlägg med tips och idéer för Halloweenfesten.


Det finns så otroligt många fördelar med att skaffa barn. En sak som Ruben och jag är väldigt peppade på  är att man har barnet som förevändning för att göra en massa kul som att klappa kaniner och killingar på barnavdelningen på zoo. Vi var på Skansens minizoo redan när jag var gravid, vi kunde inte hålla oss längre och det var åtminstone liiite mindre pinsamt när vi uppenbarligen skulle bli föräldrar. Men bara lite.

En annan grym grej är att man kan köra på ett familjetema när man ska på maskerad. Jag hittade dräkten här och var tvungen att göra en egen variant när Aron var typ minus två månader. Jag gjorde den i en storlek som passar honom nu. Jag är inget om inte ute i god tid med Halloweenplaneringen.

Para ihop med Yasuragimorgonrockar (känns som om åtminstone halva Stockholm har dem hemma) och ätpinnar i högsta hugg och ni är redo för priset för bästa/fånigaste utklädnad på maskeraden. Sushidräkten gör man på en timme - vit body, filttyg i svart, mörkgrönt, ljusgrönt, rosa och aprikos, sax plus lim är det som behövs. Jag fick styrsel i wasabin och ingefäran med hjälp av blomstertråd. Använde dessutom en liten bit självhäftande kardborreband till sjögräset runt magen. Jag ritade räkan själv i Photoshop och skrev ut och ritade av på filttyget, men det finns ju en mall på länken ovan om man inte vill krångla till det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar