söndag 27 oktober 2013

13 tips för Halloween: Odile

Varje dag fram till Halloween (31/10) postar jag ett nytt inlägg med tips och idéer för Halloweenfesten.
Det är antagligen för att maskeradfester inte är så himla vanliga i Sverige (tror jag, högst empiriskt) som gör att man/jag/de flesta/många är ganska obekväma och tafatta när det gäller att klä ut sig. Oooooooch inte blir det bättre när man störtar iväg till Buttericks i elfte timmen och de bara "vill du vara sexig poliskvinna eller sexig häxa?" och man bara "NEJ TACK".

Så jag har börjat samla på mig mina bästa utklädningar! En av mina favoriter är Odile från Godards filmklassiker Bande á part. (Det är självklart frankofilen och filmvetaren Ruben som snöat in mig på saker som Godard - jag var inte så här sofistikerad innan vi blev ihop.) Det bästa: den outfiten känns inte så utklädd så man behöver inte känna sig obekväm (*ähum sexig vampyr ähum*). Jag dök upp till min chefs avtackning för några år sedan i Odilekläderna och det var ingen som reagerade. Inte ens när jag, Ruben och Mårten dansade hela dansen från filmen (se nedan) (inför alla på boulebaren Ugglan, mycket märklig historia) var det någon som kopplade.

Odileoutfiten är alltså följade:
- Svart stickad tröja
- Rutig kjol
- Hatt
- Svart band till håret
- Svarta strumpbyxor

Och så lär man sig dansen. Totes worth it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar