tisdag 29 oktober 2013

13 tips för Halloween: Salladskyrkogård

Varje dag fram till Halloween (31/10) postar jag ett nytt inlägg med tips och idéer för Halloweenfesten.

När jag var gravid mådde jag inte särskilt dåligt. Tre veckor med illamående, inga kräkningar (jag vet att ni bara längtade efter att få veta just det). Men vissa saker framkallade illamående under heeeeela graviditeten, det spelade ingen roll hur bra jag mådde i övrigt. Om några av dessa saker dök upp så blev jag obevekligen spyfärdig. Det mesta verkade vara knutet till Barcelona där jag var i två veckor tidigt i graviditeten. Exempel: hamburgare. Lukten av solkräm. Alla kläder jag hade på mig i Barca (för de luktade solkräm). Saker jag köpte i Barca. Att höra talas om Barca, hamburgare eller solkräm. Vissa böcker, särskilt inom området grafisk design. Housemusik.

Av denna anledning gav jag bort eller sålde en hel del grejer som kläder och böcker eftersom jag inte stod ut med att ha dem hemma. Så igår när jag försökte hitta min underbara The vintage tea party book och den inte stod någonstans att finna så fick jag en smärre panikattack att jag skulle råkat ge bort den i någon slags gravidrelaterad kris. Men så hittade jag den! Bakom några tidningar! Bläddrade lite i den och hittade idén till salladskyrkogård, och vad passar bättre på matbordet under Halloween?

Salladskyrkogård

Ingredienser:
Couscous
Olivolja
Svart karamellfärg
Grönsaker som till exempel:
Cocktailtomater
Champinjoner eller annan svamp
Krasse/solrosgroddar/något annat gräsliknande
Morötter
Broccoli

Koka couscousen. Blanda i lite olja och karamellfärg. Lägg ut couscousen på ett fat. Plantera grönsakerna. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar