torsdag 17 oktober 2013

Att piffa till en permanent interimlampa


Ni vet när man är på Ikea för att köpa en taklampa och man inte hittar något som man gillar tillräckligt för att betala, säg, lite mer för, och man hamnar framför de jättebilliga lamporna i rispapper och tänker "VI KAN JU HA DE HÄR SÅ LÄNGE"? Och sedan kommer man hem och sätter upp dem och i samma ögonblick som de hänger där i taket i all sin beiga pappersglans inser att de där lamporna kommer fortfarande att hänga där när vi packar ihop det här hemmet och flyttar om tio år?
Då är det dags att plocka fram silkespapperet.

Piffa till interimlampa av rispapper

Material:
Silkespapper i en eller flera färger
Sax
Trälim
Vatten
Pensel
Glas
Blyertspenna

Vik silkespapperet dubbelt några gånger och använd glaset som cirkelmall. Rita och klipp ut cirklar. Om man vill kan man göra flera olika storlekar och låta cirklarna bli mindre och mindre ju längre ner på lampan man kommer.
Blanda trälim med lika delar vatten.
Börja längst uppe på lampan. Pensla på lite limblandningen, fäst en cirkel och måla över den med rikligt av limblandningen. Fortsätt att täcka hela eller delar av lampan med cirklarna. Låt torka.

Andra idéer: Gör blommor av silkespapper och fäst på lampskärmen, gör andra former som hjärtan och ruter, eller täck bara vissa fält så att lampan ser ut som en luftballong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar