onsdag 9 oktober 2013

Baka eget bananbröd


Vi har en banankris att handskas med! Hela familjen bara "Åh nej, säg inte att vi måste baka det där svingoda bananbrödet för att slippa slänga de här alldeles för övermogna bananerna!" och jag fick kliva in och vara sträng och säga "Jo! Det måste vi!"

Ruben lyckades intala sig själv att det här är någon form av matbröd och dukade fram några skivor på frukostbordet. Vi kan säga att det är matbröd. Matbröd som smakar misstänkt likt kaka och som innehåller en massa socker. Jag har förresten en teori, att det här bananbrödet skulle vara ÄNNU godare om man bytte ut strösocker mot råsocker. Tror nämliigen att smakerna råsocker + banan + nötter gifter sig, som man säger. (<--Här försökte jag hitta en länk till ett sjukt roligt klipp från Tankesmedjan i P3 där förre Miljöpartietspråkröret Peter Eriksson pratar om smaker som gifter sig med varandra i från Nyhetsmorgon men går bet.)
Ska testa vid nästa banankris!

Bananbröd (recept från Tasteline)

Ingredienser:
100 gram smör, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
Mosade mogna bananer, jag tog fyra stycken. Kan säkert funka med både fler eller färre.
2 st ägg
2,5 dl Makadamianötter (jag tog naturella blandade nötter, Makadamianötter är svårare att få tag på)

Smör och ströbröd

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form. Blanda socker och smör.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i socker-smör-blandningen.
Blanda i mosade bananer, ägg och nötter.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar