torsdag 3 oktober 2013

Baka egna kladdkakemuffins


Gud vad mycket recept det blir här, men jag har fått dille på att baka. Kanske efter alla månaderna när jag först inte hann eftersom jag var för upptagen med att ha panik över att fått ansvaret för en helt ny liten människa, och sedan inte kunde för Aron fick ont i magen av saker jag åt så jag höll en sjukt strikt diet bestående av sju rätter som jag varierade mellan.

Ibland så får man chokladkris, alltså att man måste äta choklad pronto (gäller de flesta men inte vår vän Kasper som hör och häpna INTE GILLAR CHOKLAD). Då kan man göra en av tre saker i bakväg enligt mig:

- Kladdkaka
- Chokladbollar
- Chokladmuffins

Chokladkris hände mig i går kväll.
Kladdkaka bakade jag alldeles nyss, vi hade slut på havregryn så chokladbollar var uteslutet, så det blev Desperadomuffins. De här muffinsarna är så sjukt kladdiga och goda, lite som en kombo av kladdkaka och muffins faktiskt. Om man gör rätt, vilket inte jag gjorde. Det är också obscent enkelt att svänga ihop dem, det enda man behöver fokusera på är att ta ut dem ur ugnen i tid. Vilket jag inte gjorde.

Tror att receptet kommer ifrån Sju sorters kakor från början. Har skrivit ner det i min receptbok för hand för evigheter sedan, bara ingredienserna. Instruktioner behövs uppenbarligen inte ens, särskilt inte när man bakat dem tvåhundra gånger förut. (Jag har också särskrivit receptets titel, det lär väl vara sista gången jag råkade särskriva något?)

Desperadomuffins

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Ni vet hur vissa recept är jättenoggranna och bara DET SKA VARA VITT OCH RIKTIGT PÖSIGT? Det behövs verkligen inte här, vispa runt lite bara. Det ordnar sig.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Rör i ägg-socker-röran och blanda i det smälta smöret. Fyll muffinsformar till typ hälften-trefjärdedelar. In i ugnen, TA UT DEM EFTER KANSKE TIO MINUTER medan de fortfarande är kladdiga i mitten. Det är alltså inte här du ska börja mysamma din sjumånaders son och glömma bort att ta ut dem. Ställ en klocka. Annars blir de torra, svintråkiga och ganska mycket som helt vanliga chokladmuffins.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar