tisdag 15 oktober 2013

En räv bakom örat: sy en rävlampa


Precis nu när jag skrev rubriken slog det mig att när jag växte upp hade mina föräldrar en skulptur av ett stort öra med en räv bakom i deras vitrinskåp.

Great story, man.

(Från vilken film?)

Jag är alltså rätt bra på att låtsas som om jag kommer att göra om en prototyp och rätta till alla felaktigheter när jag testat en gång och "lärt mig" fast både jag och mitt superjag (va?) vet att jag är alldeles för lat och otålig. Jag vill ju inte sitta och göra om precis samma sak igen, det skulle vara som att öppna en julklapp, slå in den och sedan öppna den igen och bli överraskad.

Så till exempel den här rävlampan som jag gjorde till Arons rum skulle vara ett test. Genom hela processen är det alltså "äh, nosen blev lite konstig och det är ett hål där jag sytt en söm slarvigt men jag fixar det på den RIKTIGA versionen". Jag lär mig liksom aldrig att prototypen = den riktiga versionen. Men har lärt mig acceptera och tycker att små felaktigheter är charmigt (men inte när det blir FÖR fult som en grej jag sydde häromdagen som jag bara fick slänga direkt). Hånskrattar lite för mig själv när jag ser bilderna på lampan som mönsterkonstruktören har gjort för min version är så ful i jämförelse, men det är ändå en högt älskad lampa hemma hos oss!

Mönster och instruktioner till lampan finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar