tisdag 1 oktober 2013

Recept på kokoskladdkaka

 
När det fortfarande var sommar (alltså för två veckor sedan, tack vädret för att du varit bäst den här sommaren och hösten) så packade vi en fikapicnic och gick ut i solen ett tag. Jag slog till på att baka en kokoskladdkaka att ta med (uppenbarligen gillar någon i det här hushållet kokos väldigt mycket. Ledtråd 1: Det är inte jag. Ledtråd 2: Det är Ruben.*)

Kokoskladdkaka är ungefär det enklaste som går att baka. Receptet här har jag fått ur en receptbilaga från min mormors Allers eller liknande. Och det är precis så amazeballs som det låter. Nu kör vi.

Kokoskladdkaka

Ingredienser:
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
1/2 dl kakao
1 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull och låt det svalna något.
Rör i socker, ägg, vaniljsocker och kokos.
Sikta ner kakao och mjöl.
Fyll en smörad form med löstagbar kant eller bara en vanlig pajform.
Grädda i ca 35 minuter.

* Ruben gillar kokos så mycket att han utan problem ljuger för att få mig att baka saker med kokos i.
Första gången jag skulle följa med till hans farmor, andra gången någonsin jag träffade henne, så skulle jag baka en kaka att ta med (ja, ibland är jag tydligen från 50-talet, bura in mig om det är ett brott). Jag bad Ruben välja något som hans farmor skulle gilla. Ruben: "Kokostosca! Farmor ÄLSKAR kokostosca!"
Ett antal timmar senare. Rubens gulliga farmor: "Jag brukar inte gilla kokos, men det här var faktiskt gott!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar