måndag 7 oktober 2013

En tv-bänks liv och lustar


Jag veeeet att äppellådor är en väldigt TRENDIG inredningsdetalj och det kanske inte är sånt vi faller främst för i vanliga fall men just den här gången blev vi besatta av att få in äppellådor i vårt hem på nåt sätt. Till slut kom vi på att vi skulle bygga en tv-bänk. Eller bygga och bygga, nu ska vi ju inte påstå att vi är några utbildade snickare direkt - här handlade det om att slå i lite spik så att lådorna satt ihop. Lätt gjort men jag tvingade ändå Ruben för jag kände mig lite lat den dagen.

Sedan fick de stå och marinera ett tag, och så hittade jag lite tapeter från Anthropologie som jag blev kär i och tänkte testa om man kunde ha som bakgrunder inne i äppellådorna. Skrev helt enkelt ut dem på min färgskrivare och klistrade upp på tjockare sidor från en gammal atlas som jag köpt någon gång på en loppis. Testade ett par olika tekniker, lite decoupage-aktigt på en tapet och vanligt papperslim på de andra. Hade tänkt bestämma mig för en tapet till alla tre lådorna, göra det riktigt snyggt eller kanske till och med få tag på RIKTIG tapet och sätta dit den men med så mycket annat så blev själva prototyperna kvar. Hörnen har liksom vikt in sig och pappen är inte riktigt i rätt storlek för lådorna, men vi gillar det. Ruben säger att det ser Wes Andersonskt ut och det är ju ungefär den finaste inredningskomplimang man kan få!

Just nu har vi en lampa i varje låda, och har ställt Arons böcker och leksaker där så att de ska vara lättillgängliga. För närvarande ålar Aron bara bakåt och runt, men den dagen han tar sig framåt så ryker lamporna illa kvickt. Och jag oroar mig för att han ska få stickor och grejer av träet? Har hållit på och velat abnormt länge om vi ska byta ut hela bygget ett tag men har inte kommit fram till något utan fortsätter bara att oroa mig. Har i alla fall satt i petskydd i vägguttagen men i övrigt kommer vi att få det svettigt framöver med vårt väldigt barnosäkrade hem.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar