fredag 18 oktober 2013

Totoro


Gud vad Aron älskar filmen Totoro. Jag är själv ett Miyazaki-fan så har samlat på mig de flesta av hans filmer på dvd och Aron har fått titta på Totoro och Kikis delivery service och han bara älskar't. Han har sina favoritscener i Totoro och blir alltid superglad när de kommer och det räcker med att man nynnar på musiken från filmen för att han ska bli pepp.

Så vilket gör det själv-projekt passar bättre än att sy en egen Totoronalle till honom? Hittade mönster och instruktioner här, enda skillnaden är att jag förstorade mönstret till A3 eftersom jag ville göra en ganska stor Totoro. Mycket handsömnad här vilket inte är min starkaste sida (obs! Fick youtuba grundläggande stygn, det är på den nivån) men det går förvånansvärt bra! Snartklarsnartklarsnartklar.


3 kommentarer:

 1. Jättefint! Jag letar och letar, men hittar ej, var köper man sån där filt?...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bra fråga. Just det här tyget är baksidan av ett stickat ylletyg som jag hittade på Ohlssons tyger. Annars har Panduro fin ullfilt (den heter Nepal Wool), den är dock dyr. Om du vill göra det hela väldigt klimatvänligt - kolla om du kan köpa en tröja eller kappa i ylle på loppis och klippa sönder! Obs inte stickad då, antar att det bara repar upp sig när man klipper i det? Om man inte syr någon söm innan?

   Radera
 2. Ja, bra tips! Tack! Ska hålla utkik på loppisar framöver.

  SvaraRadera