måndag 25 november 2013

Egen deodorant

Vi var alltså ute och ÅT MIDDAG i lördags. På RESTAURANG. Efter en vecka med Aronförkylning, Rubenförkylning och Sandraförkylning (vilket innebär inget babysim, ingen öppna förskolan, inga kompishäng) så höll vi på att bli knäppa allihop här hemma. Så Ruben sa NO MORE! Och så åkte vi iväg till Söder och gamla Sandrafavoriten Mamas & Tapas.

Jag kan räkna gångerna jag varit ute efter mörkrets inbrott de senaste nio månaderna. Det är fem gånger. Inklusive i lördags alltså. Och jag insåg lite medan vi åkte tunnelbana att jag beter mig som om jag bott i en grotta. Jag sniffade i luften och bara "Ruben, det är någon som har PARFYM på sig, vad trevligt!"

Anledningen till min fascination är att jag själv avvecklat allt sånt i mitt liv (och, som sagt, sällan träffar människor som typ klätt upp sig). Jag slutade sminka mig samma sekund som jag fick reda på att jag var gravid. Inte av någon principiell orsak, tror jag mådde illa eller inte orkade i början och sedan, när jag tänkte efter - varför skulle jag? Jag duger ju som jag är. Präktis där. En enda gång har jag sminkat mig de senaste 18 månaderna, imponerande för någon som knappt brukade sminka av sig. (Och: när man inte gör det varje dag blir det plötsligt väldigt kul att sminka sig).

Parfym och sånt slutade jag med när jag läste på om alla giftiga ämnen i parfymer, tvål, hudkrämer och så vidare. Nu är jag heltidshippie som använder ekologisk tvål, smörjer in mig med hemmagjord, ekologisk babyolja, OCH det bästa av allt (nu har vi ÄNTLIGEN kommit fram till poängen med det här inlägget, woho!) är att jag gör egen deodorant! Det låter helt sjukt, jag vet, men det är den BÄSTA deo jag någonsin använt. Jag brukade gnälla över att jag började lukta gubbsvett efter ett tag när jag hade vanlig deo förut, men den här deon funkar fan i två dagar om det behövs. Det nästa bästa? Den är så sjuuuukt lätt att göra!

Recept via Sagogrynet!

Deodorant
Ingredienser:
1 del ekologisk kallpressad kokosolja
1 del majsstärkelse
1 del bikarbonat

Lägg över kokosoljan i ett glas. Ställ glaset i en skål med varmt vatten från kranen så blir oljan flytande efter en liten stund. Rör i bikarbonat (förhindrar dålig lukt) och stärkelse (håller torrt). Häll upp i en liten burk och låt stelna. Använd t ex en liten sked för att applicera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar