söndag 3 november 2013

Bygg ett eget arbetsbord och en massa annat svammelKolla! Jag har städat mitt arbetsbord!

Jag vet inte om det är samhället vi lever i eller personen jag är, men jag KAN inte fokusera på en sak i taget. Så här försvinner helt vanliga tio minuter i mitt liv:
- Sitter och skriver och ser en hög med bilder som ska upp på fotoväggen
- Avbryter skrivandet mitt i en mening och går för att hämta häftmassa i pysselgarderoben för att ta itu med bilduppsättanden
- På väg tillbaka hör jag att torktumlaren kört klart så jag kommer på att jag ska hänga tvätt
- Tar ut ett par torra kökshanddukarna och går med dem till köket där jag ser att diskmaskinen är klar med diskandet så jag kommer på att jag ska plocka ur den
- Tar ut och tar med mina rengjorda glasburkar som det ska vara knappar/band/tråd/grejer i till pysselgarderoben där jag kommer på att jag just hämtade häftmassa och att jag glömt att jag skulle sätta upp bilder och borde jag inte ta itu med det nu? Och vad hände med texten jag höll på att skriva?

Otroligt att något blir klart överhuvudtaget.
Så mitt arbetsbord brukar alltid vara en röra av 5-6 olika projekt som pågår samtidigt. Men nu är det faktiskt bara TVÅ pågående projekt som huserar där och kanske kanske blir de klara innan helgen är slut!

Men det var inte det vi skulle prata om utan hur man gör ett eget arbetsbord. När vi hade flyttat in och köpt lite grundläggande möbler till vardagsrummet (soffa + fåtölj, bokskåp, tv-bänk, soffbord) så var det dags att styra upp hörnan där arbetsbordet skulle stå. Vi ville att det skulle vara långt nog för två arbetsplatser plus att det skulle passa de övriga möblerna, alltså kunde vi inte köpa vilket skrivbord som helst på Ikea eller på loppis. Men så snubblade jag över en annons på Blocket från ett litet företag som vi handlat från förr (Deadia), som sålde måttbeställda antikbetsade bordsskivor för ett bra pris. Så vi fick exakt det måttet vi behövde.
Bordsbenen köpte vi på Ikea, två svarta bockar i all sin enkelhet som jag sågade till på längden så att de var lika långa som bordsskivan är bred.
Vi ville att bordsbenen skulle matcha vårt röda bokskåp så benen fick sig två lager röd färg och så använde jag finkornigt sandpapper för att få till en lite sliten känsla.
På med bordsskivan bara, klart!
Är inte helt nöjd med färgen på antikbetsen så planerar att fixa till det men det är ju ett projekt som jag tydligen kan skjuta upp i all oändlighet.
ÄR man händig och har verktyg och plats så är det egentligen inga konstigheter att köpa plank, såga till, spika ihop och antikbetsa en bordsskiva själv heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar