måndag 11 november 2013

Söt-salt trifle


När Melanie från You are my fave postade den här desserten (fast hon har lyckats göra den snygg) gick jag nästan ut i köket och svängde ihop den direkt, så peppad blev jag. Fast det var inte läge just då för klockan var halv tre på morgonen och jag läste bloggar eftersom jag inte kunde sova. Ruben uppskattar visserligen mina försök i köket men jag tror inte att tretiden på morgonen är hans bästa tid för sockerchock. Bara en känsla.

Men nu! Nu sitter jag äntligen här och känner mig vimmelkantig och lite illamående. Det var i alla fall njut medan det varade.

Det som är bra med desserten är att den är sjukt enkel om man väljer att fuska till det med lite hel/halvfabrikat.

För två portioner köpte jag brownie på 7-11 som jag skar upp i små bitar...


...hackade lite mörk choklad...

...vispade grädde...
...blandade till lite läskig chokladpudding, en portion, från pulver...


...och varvade allt det här i glas, allt chokladigt först, lite flingsalt, och sedan grädde, i tre omgångar. Och så lite hackad choklad på toppen. Och det här var alltså dagen efter jag lovade mig själv att jag skulle sluta fika flera gånger dagligen. Det gick bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar