fredag 29 november 2013

Kul med jul: Rocky road fail (fast gott)

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.
Det har blivit dags för Arons första jul och alltså vår första jul som föräldrar. Och för första gången ska vi fira hemma i vår lägenhet! Plötsligt öppnar sig helt nya möjligheter till att skapa egna traditioner, testa nya saker, göra lite som man vill.

Och med det i åtanke tänkte jag testa lite nytt julgodis i form av Rocky road. Det låter som något som jag skulle gilla - salt och sött och choklad och kola och marshmallows. Det är typ allt som är gott på ett och samma ställe. Och just ja! Allt som min mage inte tål!

Sämsta. Idén. Någonsin.

Ända sedan jag var liten har min mage reagerat dåligt på mat/snacks/godis som är väldigt fett. Man vet aldrig riktigt när det ska slå till, kan vara helt vanlig mat som är stekt i lite för mycket olja som gör att jag mår illa en hel natt, men så kan jag äta massor av grädde och brownies och chokladpudding utan att min mage reagerar.

Rocky road var typ det sämsta jag kunde äta. Jag åt inte ens särskilt mycket, men en natt av illamående och magont senare kan jag konstatera att det var FÖR mycket.

Men gott var det!

Rocky road
Ingredienser:
100 g vit choklad
200 g mörk choklad (70%)
1 påse Dumle
2 dl salta jordnötter
1 dl minimarshmallows

Smält chokladen i ett vattenbad. Rör i de andra ingredienserna. Häll smeten på en plåt eller i en form. Ställ in i kylen tills massan stelnat och skär den sedan i bitar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar