onsdag 6 november 2013

Och så tog vi äntligen tag i att barnsäkra vårt hem

Minns hur jag oroade mig för vår tv-bänk av äppellådor ur barnsäkerhetssynpunkt (yes, ett till Alfapetord att lägga på minnet!)? Minns hur jag velade om att byta ut den? Och funderade på när lamporna var tvungna att plockas bort?

Cirka fem minuter efter att det inlägget publicerats så började Aron på något sätt lyckas åla/hasa/krypa sig fram och krypa in i lådorna, dra ut böckerna, bita rävlampan i örat och pilla på bräderna. Först rök lamporna, det blev ju blixtsnabbt ohållbart, särskilt när han välte lampan i glas (nej, det var inte särskilt genomtänkt inredning i ett hem med småbarn). Sedan upptäckte jag att han fått stickor i fingrarna.

En snabb överläggning senare så hade vi bestämt oss för att förpassa äppellådorna till källaren tills Aron lärt sig gå och inte behöver hålla i sig i möblerna längre. Hemmets fulaste möbel (en riktig skamfläck), vår skohylla som stod i hallen, har jag tänkt göra om och göra något snyggt av i flera år nu. En idé jag hade var att bygga om den till bänk där själva sittytan skulle bestå av spetsen av gamla längdskidor i trä. Jag gör inget om inte satsar högt. Men det var svårt att få tag på billiga men fina skidor så det har inte blivit av.

Nu skruvade jag isär möbeln, plockade ur mittenhyllan, skruvade ihop, skruvade av fötterna, sandpapprade ytorna och målade den vit igen (den hade blivit fruktansvärt repig och smutsig under sina år i hallen). Så fick den bli tillfällig och barnvänlig tv-bänk. Allt som allt tog det två dagar från idé till ny tv-bänk. Mycket bra. Och nu får Aron härja som han vill. Och hallen blev ljusare och luftigare. Win-win-win.

(Vi har även tagit av de superhöga benen på vår säng där vi sover allihop, satt i petskydd i alla eluttag och bytt ut de sylvassa handtagen på lådorna i köket - mer om det senare. Så vi har checkat av de saker som vi bedömer som viktiga när det gäller att barnsäkra hemmet medan Aron kryper! När han börjar resa sig, det är en annan historia. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar