lördag 16 november 2013

Pizzan som är lite lite bättre än de andra pizzorna

BOOOM! Pizzavirtuosen slår till igen! Den här veckans pizza strösslades med aubergine, fetaost, riven fuskmozzarella ur påse, tomatsås och spenat. Självklart inte i den ordningen, jag är inte galen. Ruben strödde lovord och friade på stående fot. Tyvärr är vi redan gifta så no dice.

Recept på tomatsås och deg finns i det här inlägget. Auberginen (en stycken) skars i bitar och stektes i olja och fördelades på pizzorna EFTER tomatsåsen bretts på och den rivna osten (en påse á 200 g) slängts ut i lagom mängd, ingenting annat. Sedan in i ugnen tills osten smält och fått lite färg på kinderna. Direkt när pizzorna togs ut ur ugnen smulades 150 g fetaost över dem (VÅGA inte använda något som inte får kallas fetaost, typ salladsost) och så på med hela spenatblad i ett fint täcke.

Aron får ju generellt äta samma mat som oss, fast minus salt, gröna bladgrönsaker, honung, kanel, socker och sånt bebisovänligt. Så pizzadegen går ju bort som innehåller både salt och honung. Bebispizzan fick bestå av två smörgåskex som jag bredde tomatsås på. Jag gör en enda stor tomatsås men väntar med att salta och ha i grillkrydda till allra sist, och så lyfter jag ut några matskedar som får bli Arons tomatsås. Lite ost fick han dock, pyttelite, trots att den innehåller salt. Och så aubergine i små bitar. In i ugnen en superkortis. Stor succé hos hushållets minsta och mest vokala medlem!

Den här pizzan passar fantastiskt bra med en sallad bestående av plocksallad, tomater och gurka med pressad citron, olivolja, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar