fredag 6 december 2013

Buffalo wings

Det här ser ju rätt äckligt ut på bild. Det ser rätt äckligt ut i verkligheten också. Och kyckling, det är jag väldigt ambivalent till att äta. Jag äter det helst inte. Men ibland gör jag det, till exempel när jag kom på att jag skulle laga buffalo wings hemma. Det blev verkligen HELT sjukt gott. Godare än på restaurang, och det är inte ett omdöme jag slänger ur mig lättvindigt.
Men nästa gång får det bli med aubergine, squash och potatis istället för kyckling!

Buffalo wings (delar lånat från det här receptet)
Ingredienser:
1 kg kycklingvingar
1 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk vitlökspulver
0,25 tsk cayennepeppar
0,25 tsk salt
4 msk chilisås
3 msk Srirachasås
6 msk smör

Blue cheesesås
100 g blåmögelost
3 dl turkisk yoghurt, gräddfil eller creme fraiche
Salt
Peppar

Stjälkselleri

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingvingarna i en stor skål. Häll över olja och salt och blanda noga. Häll vetemjölet i en plastpåse och töm i kycklingvingarna. Skaka tills vingarna är täckta i mjöl. Ta upp dem, skaka av överflödigt mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Sätt in i ugnen och tillaga vingarna i 20 minuter om de är tinade, ca 30 minuter om de är frysta.
Laga till såsen under tiden. Ta en kastrull och häll i vinäger, vitlökspulver, cayennepeppar, salt, chilisås, Srichachasås och smör. Koka upp under omrörning och låt puttra i fem minuter. Håll varm tills kycklingen är klar.
Blanda till ingredienserna till blue cheesesås genom att smula i blåmögelosten i yoghurten/gräddfilen/creme fraichen. Salta och peppra och mixa med stavmixer.
Skär stjälksellerin i stavar.
Ta ut plåten och vänd vingarna så att andra sidan är upp. Tillaga i ugnen i ytterligare 20-25 minuter. Kontrollera att köttet är vitt och helt genomstekt, och att vingarna fått färg. Lägg dem i en stor skål och häll över chilisåsen. Blanda så att alla vingarna är täckta av sås. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar