måndag 16 december 2013

Kul med jul: Adventskalender

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.  
Det är den 16 december i dag och för att hinna använda den här adventskalendern i år så skulle jag behövt börjat med den ungefär den minus 16 december, eller 14 november som det kallas i folkmun.

MEN den blev verkligen otroligt snygg, och eftersom jag hade ungefär noll planer på att låta Aron öppna 24 små paket i år så gjorde jag framtida mig själv en tjänst och fixade det här nu ändå. Nästa år kan vi fylla den med upplevelser som vi kan göra hela familjen. "Yay", hör jag framtida Sandra ropa! Och om du vill ha en lika snygg kalender (som i år får vara pynt enbart alltså) så finns allt du behöver här.

De härliga gamla bilderna jag använt till designen kommer från fantastiska The graphics fairy, hurra för att hon finns! Övrigt material hade jag hemma: påsarna är sydda av överblivet kanvastyg från tipin och transferpapperet köpte jag till förra julen när jag strök på tryck på tygservetter (dålig idé, trycket håller inte alls bra i tvätten). Och så här går det till:

Adventskalender
Material:
Papp och penna
Tyg (helst i bomull)
Tråd
Sax
Nål eller symaskin (rekommenderar VERKLIGEN symaskin)
Transferpapper
Laserskrivare
Strykjärn
Klädnypor
Snöre

Klipp ut en mall till tygpåsarna av papp. Jag gjorde min mall i storlek 17 x 12 cm.
Lägg tyget dubbelt och rita och klipp ut 24 stycken fyrkanter (alltså 48 tygstycken eftersom tyget ligger dubbelt). Nåla ihop tygbitarna räta mot räta. Jag sydde enklast möjliga här, började med att vika ner 1 centimeter på längden på varje lapp, sydde (det här blir överdelen av påsen), och sedan sydde jag ihop de tre övriga sidorna med en centimeter sömsmån. Vänd, peta ut hörnen, klart.

Skriv ut designen på transerpapper med laserskrivare.
Sida 1
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6

Klipp ut alla bilder och stryk på ena sidan av tygpåsarna enligt instruktionerna på papperets förpackning.
Häng upp påsarna med klädnypor och snöre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar