fredag 20 december 2013

Kul med jul: En personlig klapp

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.
En grej jag oroade mig lite för när jag fick barn var det här med julklappar och presenter. Skulle det gå helt överstyr direkt med en miljard klappar under granen med en massa små menlösa plastleksaker i?

Men nej, det verkar lugnt så här första julen i alla fall! Av oss ska Aron få lite nyttosaker (varma duntossor till fötterna när det blir lite kallare, något som han saknat) eftersom han ändå mest kommer att bry sig om omslagspapperet och om han ska få amma efter julklappsöppningen, plus en ny pekbok som jag gjort.

Den förra pekboken tog evigheters evigheter att göra. Den här senaste tog ett par, kanske tre timmar. Panikfotade allt under en timme medan det redan dåliga ljuset försvann i rask takt, redigerade i Photoshop, la på text, in i programvaran för fotoböcker, pang bom bang. Jag använde mig även denna gång av Fotoklok vars programvara höll på att driva mig till vansinne sist, men goda nyheter - de har bytt programvara och nu var det så sjukt mycket enklare.

Arons första pekbok vill han att vi ska läsa för honom minst tio gånger per dag, han bara äääääälskar den. Så jag hoppas på en hit med nästa variant också. Den innehåller allt sånt som är viktigt för en tio månader gammal bebis: klossar, mamma, pappa, snöre, lampa och klocka. Fotoböcker är bra presenter till vem som helst som inte är bebis också. Ruben fick en på vår årsdag nyligen som dokumenterade viktiga händelser i vårt gemensamma liv hittills. Stor succé!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar