lördag 21 december 2013

Kul med jul: Gör eget julte

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.

Klockan 10:30 i morse rådde det någon form av krigstillstånd på Ica i Sickla där vi var för att vi "behövde gå en promenad med Aron" och tänkte passa på att köpa några smågrejer. Ehhhh. Usel planering, hade helt glömt bort hur det är att befinna sig där det finns någon form av kommers tre dagar innan julafton. PANIIIIIIIK. Hörni, nu får ni som bor i storstäder ett tips helt orelaterat till den här inlägget. Handla på mathem.se i stället. Det har revolutionerat våra liv. Och nej, jag är inte sponsrad, tyvärr.

Ruben hann skrika "vi struntar i strömmingen!!" innan vi skiljdes åt av en våg av desperata julmatshandlare.
Okej, jag överdriver liiiiite. Men det var kaos. 10:30 på en lördag alltså.

Jag lyckades i alla fall lista ut att de som jobbar förmodligen tagit ledigt på måndag, så man kan väl säga att julhelgen börjar nu för de flesta? Utom för mig, eftersom julhelgen började för en månad sedan. Man måste ju hinna fira ordentligt. Så nu ska alla ut och handla klapparna, köpa skinkan, få panik för att Blossas årsglögg sålt slut på Systembolaget ("Redan?!"), bråka med sin partner över vad man ska köpa till barnen och försöka få hem granen utan skilsmässa.

Och det är då jag tycker att ni ska strunta i allt det där. Beställ mat med hemkörning så att den kommer på måndag. Välj bara det som känns allra viktigast. Bestäm att ni ska strunta i julklapparna och åka på semester senare i år i stället. Eller skänk pengarna till välgörenhet. Och så slår ni er ner i soffan och dricker en kanna julte.

Julte, en kanna
Ingredienser:
1 påse svart te
Pyttelite muskotnöt
2 krm kanel
1 krm kardemumma
Varmt vatten

Häll allt direkt i tekannan. Låt dra ett par minuter. Drick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar