onsdag 4 december 2013

Kul med jul: Pepparkakskladdkaka

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.

Alla har sitt eget favvorecept på kladdkaka, jag är inget undantag. Mitt bästabästa är det här från Arla. Älskar att det inte är något knussel, man gör allt i samma kastrull som man smälter smöret i och så bara tjoff in i ugnen. Och så god! Omöjlig att misslyckas med, och det är ju en av de viktigaste grejerna för mig när jag bakar eller lagar mat.

En dag så stod jag och kollade igenom alla våra påsar med kryddor för att försöka hitta kryddpeppar till julköttbullarna som jag redan stekt och fryst in (mvh, Framförhållning) och då föll min blick på en påse pepparkakskryddor. Jag BORDE börja med diverse julbak men är inne i en riktig kladdkakeperiod och då kom jag på det. Kladdkaka med pepparkakssmak borde väl räknas som julbak? Typ i alla fall? Och vore det inte perfekt till adventsfikat?

Kladdkaka med pepparkakssmak
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och rör i socker och ägg. Rör ner övriga ingredienser. Häll ner i en smörad och bröad form med löstagbar kant och grädda i ugnen, 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar