söndag 22 december 2013

Kul med jul: Presentpåse

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.
Helene, om du läser det här: sluta genast!

Det här är en superenkel presentpåse som går oändligt mycket snabbare att göra än man tror. Vi ska på födelsedagskalas i morgon (därav konfettitryck istället för jultryck) dit den här påsen ska få följa med. Ruben: "Har vi något att slå in det här i hemma?" Jag: "Självklart! Hur vore det om jag bara syr en enkel presentpåse i tyg med ett fint band som dragsko? Och kanske gör en snabb design i Photoshop, skriver ut den, och styrker på påsen?" Ruben bara: "Okeeeeeeeej"

Det tog faktiskt inte mer än 30 minuter. Återigen var det överblivet tyg från tipin som fick sätta livet till. Jag vek tyget dubbelt och klippte ut en rektangel där vikningen får vara botten på påsen. Sedan vek jag ner 1,5 cm ungefär längst uppe på varje sida mot det som ska bli insidan av påsen. Till sist sydde jag ihop sidorna räta mot räta, men lämnade nervikningen längst uppe.

Med hjälp av en säkerhetsnål trädde jag igenom ett rött band genom kanalen som bildades av nedvikningen. Då funkar bandet som dragsko.

Sedan skrev jag ut designen på transferpapper, strök på, och BOOOOM. Grym presentpåse. Och lite roligare än vanligt julklappspapper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar