söndag 22 december 2013

Kul med jul: A som i Aron och J som i Julklappstips

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.
Det här är alltså det första och, antar jag, enda året då vi lämnar Arons julklappar heeeeelt framme och inte det minsta gömda. Så skönt eftersom jag måste fixa med dem medan han är vaken och i samma rum. Han är liksom inte så med i matchen än så länge att han greppar det här med julklappar, hemligheter, jul överhuvudtaget, saker som är högre upp än 75 cm eller saker man flyttar på direkt när han sträcker sig efter dem och byter ut mot en fjärrkontroll eller mobiltelefon och låtsas som att det regnar.

Jag läste någonstans att barnhörnan på Louisiana-museet utanför Köpenhamn har jättestora bokstäver för barnen att leka med. Briljant idé! Jag tror det var därifrån jag fick för mig att Aron skulle få några bokstäver i tyg i julklapp i år, och sedan fylla på med fler bokstäver under året. Aron älskar böcker och skylten med hans namn på hans rum så språk och text är förhoppningsvis en hit. Jag börjar med bokstäverna ARON, jag använder tyger som har blivit över från andra projekt och ritar bokstäverna på fri hand, klipper ut, syr med dubbel raksöm för extra styrka (och för att jag är för lat för att sicksacka), vänder, och fyller med ekologiska linfrön. Bokstäverna är cirka 25 cm höga och jag var tvungen att fuska lite och kolla här för att se var jag skulle klippa för att bokstäverna skulle vara vändbara. Går sjukt snabbt att göra, så man hinner göra det här som en julklapp, trots att julafton är två dagar bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar