söndag 8 december 2013

Kul med jul: Vegetarisk Janssons frestelse

Fram till jul kommer jag att lägga upp massor med pysseltips, recept och allmän julglädje under parollen Kul med jul.
Jag och Ruben pratade just om att det är tur att vi äter så lite kött till vardags så att man faktiskt ser fram emot julbordet i år! Julafton ÄR ju rätt mycket en dag för karnivorer, men det finns alternativ. Till exempel så lagade jag en helt ljuvlig vegetarisk Janssons frestelse!

"Nu?" undrar ni. Ja, 'tis the time of the season. Tid att laga och frysa in allt till julbordet alltså. Eftersom vi bara är två som ska käka julbord skulle det bli lite, eh, mycket att göra hela mängden av varje liten rätt så vi portionerar ut det genom december. Gör köttbullar och äter det mesta till middag men sparar en del i frysen som vi kan ta fram på julbordet. Och i dag var det alltså Janssons frestelses tur.

Det eminenta receptet hittade jag på Tasteline och det finns här. Testade till och med att göra en liten version utan salt till Aron, det gick hem tror jag. Lilla allätare där.

Medan frestelsen blev ännu mera frestande i ugnen, det tar verkligen hur lång tid som helst, så kokade jag knäck. Väl använd tid, om du frågar mig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar