torsdag 16 januari 2014

Afternoon tea som i en liten ask

Jag är ett stort, stort fan av att ge bort förbrukningsvaror som presenter. Det blir liksom inte fel med förbrukningsvaror. Om man inte råkar ge bort sprit till en nykter alkoholist. Eller nötkaka till en nötallergiker. Eller fin, mörk choklad till Kasper. Eller... Okej, det kan gå liiiite fel. Men man kan köra på säkra kort. Om man känner gåvofåaren så är det ganska enkelt.

Här är ett afternoon tea for two-kit som vi svängde ihop till svärmors födelsedag. Gjort nästan bara på saker som vi hade hemma. Rotsakschips är sjukt gott, vi följde det här receptet lite ungefärligt. Potatis och morötter blev det och bäst upptäckte jag att det gick om man skivade rotsakerna med en osthyvel.

Tryfflarna gjorde vi enligt detta, men utan apelsinskal. Rullade dem för hand, fick inte till det på något annat sätt ("tesked"?!), det var extremt kladdigt och inte blev de snygga, men det gööööör ju inget.

Citronmarmeladsreceptet kommer härifrån och det kommer jag att göra en miljon gånger till, det blev SÅ HIMLA GOTT.

Sconesen blev till av det här receptet. Finns hur många varianter på sconesrecept som helst, men de blir ju alltid goda.

I med lite te, champagne, packa i någon fin påse eller korg eller vad som helst, klart att ges bort.
Och just det, påsarna till sconesen och chipsen sydde jag av vanliga matkassar i papper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar