lördag 15 februari 2014

En niçoise från härom måndagen

Det är mycket fokus på mat här hemma nuförtin (eller alltid, vi är ju livsnjutare by heart). Vi gillar att äta gott, billigt och så mycket ekologiskt som möjligt. Om det går? Faktiskt väldigt bra! Allt blir så klart inte ekologiskt, men säg att 80 procent av all mat vi köper är det. Det är okej, tycker jag.

En ny rätt som gör succé bland de vuxna (aka Ruben och mig) men inte bland barnen (aka Aron) är en  niçoise som jag hittade här. Jag skippade dock löken i dressingen och salladen i, eh, salladen, det blev i alla fall fantastiskt gott.

Men nu ska jag sjunka ner i ett badkar med så mycket hett vatten och olja att om jag rör mig en millimeter så översvämmar jag badrummet. Och så ska jag drömma om den här nya smaken av Ben & Jerry's - VAR FINNS DEN?