onsdag 19 februari 2014

En plutts rum

I går hade vi Arons bästis Källa och hennes föräldrar här på spontanmiddag. Så trevligt, älskar när det är opretentiöst! Jag sportade kläder med bananfläckar på, det var på den nivån att jag inte ens bytte om innan gästerna kom.

I dag är det onsdag och det betyder veckans mest hektiska dag. Öppna förskolan, storstädning och, för ovanlighetens skull, veckohandling i en mataffär. Vi handlar ju alltid mat på nätet annars, men nu blev det så att vi fick masa oss iväg till en riktig affär. Herreguuuud vad smidigt det är att handla via nätet istället! Det enda dåliga med det är att vi inte kom på det ännu tidigare.

Dessutom har vi hunnit med lite lek här hemma, så klart.
Efter att ha stått oanvänt, eh... ganska länge så har Arons rum fått en revival. Nu vill Aron mer än gärna hänga här inne och sortera sina klossar, leka i spjälsängen (jag VISSTE att den skulle komma till någon slags nytta, någon gång) och ta mod och sats över hela rummet och speedkrypa fram till ugglan för att tvärnita precis framför den. Den är tydligen tokläskig!

För några veckor sedan möblerade jag om de få möbler som finns där inne, det blev mycket bättre tycker jag. Men det är så... tomt. Tipin är ju grym. Skulle må bra av ett snyggare täcke och lite kuddar. Och så ska den få ett nytt vimpelspel! Och pinnstolen och sängbordet hör inte hemma där, och jag längtar tills jag med gott samvete kan lämna tillbaka den lånade spjälsängen och köpa en riktig säng till Pluttson. Men törs inte riktigt än, TÄNK OM han plötsligt vill sova där?Och väggarna behöver snygg och barnvänlig konst, gärna också en rolig världskarta där vi kan markera ut vart Aron reser. Den här på Etsy gillar både Ruben och jag skarpt! Och en större och mjukare matta till golvet. Och en vettig taklampa. Kanske bord och stol eller en bänk i barnstorlek för när han vill sitta där och pyssla med sitt? Några fina saker som får samsas med böckerna på fönsterbrädet. Att rensa hans garderober på sånt som inte hör hemma där (typ mina pysselgrejer, hehe). Kanske några fina trälådor eller en liten byrå för lättåtkomlig förvaring. Sätta upp några fluffiga grejer i taket att titta på. Kanske en gren som jag målar eller dekorerar? Sen. Då snackar vi.UPPDATERING: Läs mer om hur Arons rum tar sig här!