lördag 1 mars 2014

Arons första födelsedag


Haha, jag är helt slut! Det kostar på att fira en ettåring, men det är också det roligaste som finns.

Jag skrev ju att jag inte hunnit med några dekorationer dagen innan Arons födelsedag, men som av en händelse gick det inte att söva honom just den kvällen. Så medan Ruben gick runt med Aron i selen så hann jag både med dekorationspyssel OCH att skruva ihop Arons present. Score! Visst, sjukt dumt att han somnade först strax innan 22, men är det någon gång han ska vara vaken så sent så är det när jag ska hinna pyssla. Hehe. Så jag hängde upp en massa fina pompomer i taket och satte upp hans banner på väggen med svartvita bilder från det senaste året.

I går morse, på själva födelsedagen, klev vi upp och försökte få Aron intresserad av sin present. Eftersom Pluttson ÄLSKAR leksaksspisen på öppna förskolan så hade vi slagit till på en sån här och slagit in den i svart papper. Men han tyckte mest att det stora, svarta paketet i köket var läskigt så vi fick hjälpa till lite med öppningen. Men SEN blev det stor succé! Gud vad han gillar den spisen och alla delar till.

Under dagen fick han så väl bada som åka på äventyr på Café Glada barn, äta sin favoriträtt pizza med aubergine och fetaost och bara en massa goda mellis som smoothie och annat som han gillar.

Och i dag har det mest handlat om kalaset. Hälften av gästerna kunde inte komma och det var nog tur, för det är en liten supertrött ettåring som tittar på Totoro i soffan just nu. Det har varit full fart! Vi fick hjälp av Arons mormor med att ordna det sista med fikat: muffins med grå och gul glasyr, morotskaka, sockerkringlor, jordgubbstårta, popcorn, saft, te, kaffe och en vegansk kaka som Arons farmor och farfar hade med sig. Popcornhållarna gjorde jag utifrån mallen här, jag ritade gula ränder och satte dit en Totoro på - allt enligt temat. Och en bebisvänlig tårta (samma som i går fast med bananfyllning i stället för hallon) formad som en tutte. Haha! Jag har ju koll på Arons intressen, om man säger så. Tuttar och Totoro. Och Aron mumsade tuttårta och popcorn fast han inte fick äta popcorn egentligen, och visade alla hur han kunde gå massor av steg HELT SJÄLV.

Födelsedagsbarnet fick så klart massor av fina presenter också och hundra procent härj tills han var helt slutkörd. Nu hoppas jag att han får sova gott och inte vakna så förbenat mycket under natten som han gör, eh, ganska ofta. Käraste lilla ettåring!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar