måndag 3 mars 2014

Egna pompomer

Jag blev så nöjd med pompomerna (pompoms? Pompom...ar?) att jag tycker att de förtjänar ett eget inlägg.

Min första tanke var att ha massor av gula, grå och vita ballonger fyllda med helium i taket till ettårskalaset. Så jag kollade upp vad heliumfyllda ballonger skulle kosta, och kom fram till summan 27 kronor styck. Såååå jag strök den idén och kom att tänka på det ultimata pysslet: pompomer. Gula och i vit/silver. Och jag skred till verket kvällen innan Arons födelsedag. Medan Aron fortfarande var vaken så hängde jag upp dem i taket, och döm om min förvåning när Aron inte brydde sig om dem de minsta. Jag som trodde att han skulle ääääälska dem! Dagen efter, när vi kom hem från vår utflykt, trillade polletten plötsligt ned och Aron pekade och pekade och pekade ("Dä!! Dä!! Dä!!" och "BA!!* som förmodligen, i det här fallet, betyder boll) och skulle känna på ALLA pompomerna, så Ruben fick klättra omkring på möblerna med Aron i famnen så att han fick boxas med dem. Till slut tröttnade Ruben och plockade ner en pompom från taket som Aron fick leka med på golvet istället. Den blev aldrig riktigt sig själv efter det, men det var det värt.

Jag har letat och tycker inte att det finns någon klockren beskrivning på hur man gör dem, jag önskar att jag hade fotat steg-för-steg-bilder. Den här är bra, men det där med mjuk ståltråd kan man lätt skippa. Ta en lång bit vanlig sytråd och knyt ena änden löst kring "solfjädern"!  Jag använde silkespapper som är 50 x 70 cm (utom det silvriga som var något större, men det spelar ingen roll). Ett hett tips är att köpa storpack på Matton, jag tycker att de har bra priser. Jag tog fem ark åt gången - om man följer instruktionen som jag länkade till ovan så blir det två pompomer per fem ark alltså. Jag tyckte att de blev helt perfekt lagom täta och fluffiga men vill man ha tätare än så ska man så klart ta fler ark.

Dessa fluffbollar hänger fortfarande i vardagsrummets tak, de gav en sån skön kalaskänsla som jag har svårt att släppa, men när jag är redo ska de få flytta in i Arons rum. Och pompomer, det ska jag göra så fort det vankas festligheter här hemma. Så roligt att göra och så snyggt!

UPPDATERING: Jag har gjort en steg-för-steginstruktion och den finns här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar