söndag 2 mars 2014

Recept på tårta för bebisar

Tårtan för bebisar alltså, den slank ju ner. Inte så mycket med fyllning av mosade hallon med kokosolja, för surt tror jag, men den versionen som hade mosad banan mellan lagren var stor succé hos Aron och grannens 18 månader gamla son. Man skulle ju också kunna blanda mosad banan och mosade jordgubbar eller mosade hallon. Och det finns säkert massa andra gott och osötat som man kan fylla den med.

Hur som helst, här kommer det improviserade receptet!

Tårta utan socker för bebisar
Ingredienser:
1 ägg
0,5 (eller något mer) mosad banan
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5-1 dl vatten

Fyllning:
1 mosad banan

Ovanpå:
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Knäck ägget och vispa upp det. Blanda i mosad banan. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll i banan-ägg-röran. Tillsätt vatten, börja med en halv deciliter - smeten ska vara lika lös som en sockerkakssmet så öka mängden vatten om det behövs. Jag gräddade tårta nummer två i en sån här skål från Ikea - den första i en sockerkaksform. Jag glömde till och med att smöra och bröa Ikeaskålen - det funkade ändå. Och då fick tårtan alltså formen av en tutte.
Häll i smeten i formen och grädda i 20-30 minuter. Känn efter med en provsticka, stickan ska vara torr!
Låt svalna. Pilla ut kakan ur formen, om den svällt på ovansidan så skär bort en bit så att kakan kan stå upp och ned stadigt på en tallrik.
Skär kakan så att du får två lager och bred mosad banan (eller den fyllning du valt) mellan lagren. Vispa grädden och bred ovanpå kakan. Dekorera ev med hallon eller jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar