torsdag 3 april 2014

I vilket jag har sytt ett nytt vimpelspel

Tipin som jag byggde till Aron har ju haft ett vimpelspel hängande på sig. Men för ett tag sedan tyckte jag att tipin behövde en liten uppdatering i form av ett nytt vimpelspel. Och då sydde jag det här (och ett till som är nästan klart som också ska hängas upp i Arons rum) av det där tyget jag blev kär i plus två andra tyger, en bit rep från Ohlssons tyger samt små bjällror från Panduro.

Vimpelspelen är inspirerade av de här superfina från Numero 74, men jag ville så klart göra en egen version. Så klart. Är ju så mycket roligare än att bara köpa!

De här vimpelspelen är till och med enklare än de jag beskrivit förut: här klipper man bara ut många trianglar i tyg med hjälp av en pappmall. Jag hade 15 vimplar till 2,5 meter rep. Sicksacka alla kanter. Vik över repet och sy med raksöm. Sy fast en bjällra längst ner. Enkelt enkelt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar