söndag 6 april 2014

Recept på den bästa vegetariska lasagnen


^Så här, som på bild nummer två här ovanför, ska den inte se ut, den supergoda lasagnen som jag lärt mig att laga av min fina vän Matilda. Det ska inte vara bränd fetaost och spenat på toppen. Vet inte riktigt vad jag tänkte när jag avslutade hela lasagnen med fetaost och spenat, jag kan bara säga att DET TOG SLUT PÅ SÅS.
I övrigt är den helt briljant och äts med god aptit av hela familjen när vi lagar den, vilket vi gjorde i kväll. Aron skrattade av lycka medan han åt. Älskar hur mycket han älskar mat.

Supergod lasagne som älskas av alla
Ingredienser:
Rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten chilifrukt eller 1/2 stor
2 små eller 1 stor zucchini
2 stora morötter
1 pkt krossade tomater (ca 400 g)
2 dl creme fraiche
Salt
Peppar
200 g frusen hackad spenat eller bladspenat som har fått tina
150 g fetaost
Lasagneplattor
Ev riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken, vitlöken och chili och fräs i lite olja i en stor kastrull eller wokpanna. Skala morötterna och skär dem och zucchinin i halvmånar. I med dem i kastrullen också och häll på tomater och creme fraiche. Salta och peppra och låt puttra i 10 minuter.
Varva sås, plattor, fetaost och urkramad spenat, plattor, sås, plattor, fetaost och spenat och avsluta med sås och eventuell riven ost. In i ugnen i 30 minuter, ät och njut.

1 kommentar:

  1. Om ni ska laga denna lasagne se till att göra Bechamelsås!!! Annars är lasagen torr. Avsluta med rikligt mer bechamel.

    SvaraRadera