måndag 5 maj 2014

I vilket vädret blir lite svalare och Aron hittar på en ny lek


Det regnade i natt och i morse. Jag gick runt och frös i shorts och t-shirt och bara ”usch, vad kallt”. Och då var det ändå typ 20 grader i förmiddags. Vad snabbt man vänjer sig vid värme och vad snabbt man förvandlas till en gnällig turist.

I eftermiddags åkte vi in till stan igen, för att käka lunch på ett ställe som vi spanade in häromdagen och som hade en kolgrill utomhus. Det såg ju himla najs ut, men Taverna Olga (som jag skrev om här) är ÄNDÅ bäst! Vi lovar oss själva att våra två sista dagar här i Agios Nikolaos ska spenderas på den tavernan. Varför ändra ett fungerande koncept?

Vädret hade hur som helst skärpt sig vid det laget, det var strålande sol och runt 25 grader. Lite svalkande vind i skuggan som var skön. Tyckte vi, grekerna tyckte uppenbarligen att det var skitkallt. Många hade varma vindjackor eller skinnjackor med päls, och lilla donnan på bilden ovan hade blivit påbylsad i fleecejacka och satt i en fodrad åkpåse. Aron hade sina tunnaste kläder på sig och vi var ändå oroliga för att han skulle bli för varm. Så vi hade lite olika uppfattningar om temperaturen där, kan man säga!

De där handavtrycken: inte kommer de från min sons kladdiga yoghurthänder? Förlåt, städpersonalen...

Aron blir modigare och modigare för varje dag när han kommer till havet. Första dagen tittade han skeptiskt på det, sedan har han närmat sig lite mer för var dag. Nu har han kommit på en lek, man kravlar ner som en liten nykläckt sköldpaddsunge och sätter sig i vattenbrynet. Sedan väntar man på vågorna, och när en kommer tillräckligt nära så slänger man en näve sand i den. Och där sitter man tills man blir alldeles kall och någon förälder bär upp en till rummet med tvång och duschar av en all sand.

2 kommentarer:

 1. Åh vilka FANTASTISKA bilder. Jag blir alldeles Greklands-sugen. Vi har tre veckor Grekland att se se fram emot i sommar. Rhodos, Lesbos och sista ön är vi inte säker på. Troligtvis Halki. Det måste vara hyfsat nära till Rhodos, som vi tidigare har kombinerat med Tilos och Symi. Nu vill vi prova en ny ö.

  Soliga hälsningar,
  Rosita - resglad trebarnsmamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Och gud vad härligt med en sån jätteresa!

   Radera