torsdag 8 maj 2014

I vilket vi åkt över hela Kreta, ungefär


Här: sista milkshaken på Taverna Olga.

I dag skulle vi åka hem. Men vi kom ju tidigt på att vi ville stanna längre. Jag kollade efter flygstolar och hotell separat men till slut så insåg jag att det var enklare att köpa en ny sista minuten-resa men inte hoppa på flyget hem. Eller ner. Utan bara byta hotell samma dag.

Vi fastnade för Avra Imperial redan när vi kollade på resor i första taget och blev helt kära i det, men alla charterresor hit hade jättekonstiga flygtider från Stockholm som inte skulle funka med Aron. Nu flyger vi till Köpenhamn med Ving och sedan vidare till Stockholm med Norwegian om en vecka. Ving har förresten varit hjältar och försökt fixa så att vi kunde ta oss så långt som möjligt hit till Kolimbari från Agios Nikolaos med transferbussar, men till sist insåg vi att det enklaste var att ta transfern till Heraklionflygplatsen och hyra bil därifrån. Vilket Ving också styrde upp. Jag ska skriva ett helt eget inlägg om resan därifrån. Grekisk trafik. Grekiska vägar. Herregud.

Nu är vi i alla fall framme på vad som kan vara världens bästa hotell. Några timmar senare än beräknat, men värt varenda jobbig kilometer. Jag ska fota en miljard grymma grejer i morgon. Och skriva ett inlägg om hur man kör på Kreta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar