lördag 3 maj 2014

I vilket vi äter grekisk sallad, möter sommaren och inte bränner oss i solen

Den här solhatten från Maxomorra alltså, bra köp. Och billig! 109 spänn inklusive frakt från Little Bloom. Ingen i familjen har bränt sig hittills, så vi har skött oss bra med solskyddet måste jag säga. Solen tar nämligen som satan, bara jag var ute i fem minuter och väntade på transferbussen så blev jag alldeles fräknig.

Vi har varit här i två dygn ungefär nu, och jag är faktiskt liiiite imponerad av mängden grekisk sallad och tzatziki vi har hunnit äta redan. Man måste ju passa på. Gud alltså, grönsaker som fått växa upp i solen och skördats när de faktiskt är mogna - SÅ GOTT. Och det visade sig att vara den perfekta tiden att resa till Kreta, allt blommar nu och det doftar ljuvligt överallt. Okej, inte ÖVERALLT, vi gick förbi en överkörd katt inne i Agios Nikolaos och jag är rätt säker på att det inte luktade så gott precis just där. Men i övrigt så.

Apropå djur: det är miljarder bin överallt. Och självklart lyckades jag trampa på ett stackars bi som satt och sörplade nektar på en grekisk vitklöver och självklart försvarade den sig med att sticka mig på stortån så jag skrek ”AAAAOOOOO FUUUUUUCK” över hela poolområdet (oklart varför jag kände mig manad att svära på just engelska här). Sjukt ont gjorde det. Sen tyckte jag så synd om biet hela kvällen som var tvungen att dö för att jag inte kollade var jag trampade någonstans, SÅ blödig har jag blivit sen jag fick barn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar