fredag 16 maj 2014

I vilket vi har kommit hem från bästa semestern

Så här ledset blev vädret i Kolimbari i går morse när vi skulle åka hem. Och så fick vi komma hem till finfint vårväder! Med tanke på tre veckors vackert väder i Sverige innan semestern och att vi lämnade landet precis när det dåliga vädret drog in så måste man ju säga att vi har haft extremt väderflyt.

Det blev en lång resdag. Först med transferbuss till lilla och stökiga Chaniaflygplatsen där vi först trodde att vi skulle få flyga i miniplan hem och att det var rejäla förseningar, men det visade sig vara Osloplanet. Stackars resenärer! Vi flög via Köpenhamn och det var inget strul. Lugn och fin flygning också, men av någon anledning var jag livrädd hela resan. Jag ÄR ju flygrädd och har varit det i många år, men rädslan verkar ha fått helt nya proportioner sedan jag fick barn. Jag vågade nästan inte ens boka resan i första taget. Funderar på allvar på att gå någon kurs för flygrädda, för jag älskar verkligen att resa och hatar att känna mig begränsad.

I Köpenhamn var det varmt och soligt. Vi käkade middag på Wagamama vid Tivoli i väntan på flyget hem, lika bra att göra det mesta av tiden liksom. Aron somnade i selen på väg ut till Kastrup igen och sov i lite mer än en timme. Sedan var han vaken hela vägen hem, otroligt nog, och somnade först vid 23. Han blev så peppad av att komma hem och se sitt rum och alla grejer som han nog glömt, så han fick en extra pigghetsboost.

Så vi är ett gäng slagna hjältar i dag, men GUDARS vilken ljuvlig semester vi har haft. Gaaaaaah. Vi började kolla på nya resor redan innan vi åkte hem, och drömde lite inför hösten. Nu var det bara det där med flygrädslan...

Ps. Avra Imperial alltså. ÄLSKAR det hotellet. Skulle inte tveka att återvända alls, inte en sekund. Kolla receptionen, så väldigt Atlas Shrugged (vilket jag och Ruben alltid säger om sån här arkitektur). Så vi, så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar