söndag 4 maj 2014

I vilket vi turistar loss och Aron roar sig kungligt


I går var vi inne i staden Agios Nikolaos (istället för här ute i förorten/hotellbyn/rädda-oss-från-lokalbefolkningen-med-de-här-staketen-stället som vi bor på). Så fin liten stad! Vi fastnade direkt på turistfälleaffärer och hittade träprylar, lampa och ikonbilder. Herregud, varför låtsas som om vi inte är något som vi är? Jag ser till och med UT som en fullblodsturist i shorts, t-shirt, ryggsäck, kamera runt halsen och karta i högsta hugg. Och så köpte vi så klart en snöglob, Ruben och jag samlar nämligen på snöglober från varje ställe som vi reser till.

Vi åt också lunch på Restaurang Turist där de hade meny på svenska. Självklart beställde jag Fåren Souvlaki! Skämt åsido, TROTS att vi äter på turisthakens turisthak så är maten sjukt bra.

Aron är bebisbesatt av att sitta i högar med stenar och plocka, så bäst är att vara på stranden så mycket som möjligt. Annars duger en grusad garageinfart, sandlåda (så klart) eller ett par stenar som ligger i ett gathörn om det kniper. Överallt vill han komma ner ur bärselen och sitta och pilla med stenar.

Den andra grejer som han kan göra hur länge som helst här är att springa runt på vår stora terass och kasta bollar, dansa, eller äta Glada kon-ost med brödpinnar. Det här är en riktig drömsemester för en liten plutt. Han får äta en massa roliga saker, hans föräldrar har hur mycket tid som helst för att klättra upp och ner för trappor i timtal bara för att det är kul och han behöver inte ha miljarder lager med kläder på sig när han går ut. Återigen: tanken att stanna en vecka extra är lockande för hela familjen. Hmm hmm. Tro inte att jag inte letar alternativa resor hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar