söndag 15 juni 2014

Att organisera om i skafferiet
Bloggen har fått lite nytt utseende! Ny bloggheader (det blev a la amerikansk indiefilm tycker jag, det blir ofta så när jag ska göra något) och en meny under. När jag kategoriserat fler inlägg kommer fler länkar upp i menyn. I sinom tid, i sinom tid.

Jag har ett nytt litet projekt på gång här hemma. Att knö in alla torrvaror i glasburkar! Drömmen är att få plats med ett grunt vitrinskåp i köket som ska fungera som skafferi där alla burkar kan stå längst fram så att det är lätt att hitta rätt vara. Men just nu kan jag inte RIKTIGT se var det skulle stå, på grund av jätteköksbordet som vi köpte för ett tag sedan. HUR kan jag redan tycka att köket är för litet, när vi flyttade till 72 kvadrat från 25 kvadrat för ett och ett halvt år sedan?

Alla burkar märks med dymo-textremsa för att man ska se skillnad på majsstärkelse, potatismjöl och florsocker (alla onyttigheter alltså), och det blir väldigt snyggt om jag får säga det själv. Jag köpte ett gäng burkar från Ikeas hemsida som jag hämtade ut hos postutlämningsstället i dag, ett alldeles för stort och tungt paket som jag efter lite ompackning fick med mig hem. Jag ska köpa några till men på Clas Ohlson den här gången eftersom deras burkar är fyrkantiga istället för runda och jag är ute efter lite variation.

Burkarna diskades ur och fick torka innan jag fyllde dem med aprikoser, vetemjöl och sockerbitar. Vissa varor var lättare än andra, har precis torkat rent köket efter att ha spillt ut cirka en liter vetemjöl. Härliga tider.

Men som sagt: snyggt blir det!

Och så en slumpmässig bild på vårt kylskåp för att jag tyckte att det såg så härligt ut:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar