torsdag 26 juni 2014

BirchermüsliDe dagar som jag jobbar på kontoret (jag cyklar dit) brukar jag unna mig frukost på ett fik i närheten. Det var där jag upptäckte det goda som är Birchermüsli! Så jag tänkte att jag i vanlig ordning skulle testa att göra en egen version hemma. Jag googlade runt lite och det finns verkligen en uppsjö av recept på denna underbara frukosträtt, så jag struntade i recepten och fixade efter eget huvud. Enkelt enkelt. Och det blev så gott! Så klart.

Birchermüsli
Kanske 8 portioner? Man gör mycket och spar i kylen, müslin håller flera dagar.

Ingredienser:
Till själva müslin:
3 röda äpplen (man kan även använda gröna äpplen, päron, eller apelsiner)
4-5 dl färdig müsli som är baserad på havregryn, eller så kan man använda bara havregryn (jag använde en Renee Voltaire-müsli)

Till serveringen:
1 äpple, skuret i små tärningar
Yoghurt
Kanel

Juica äpplena. Vi har en råsaftcentrifug (om man glömmer att göra juicen innan barnen har somnat så får man gå ut på balkongen och fixa det där, eftersom det låter så mycket. Som vi fick göra. Se bild nedan.) och det krävs väl om man ska kunna göra juice på äpplen, ELLER så köper man färdig äppeljuice utan socker.
Häll juicen i en stor skål. Häll på müslin, lite i taget, och rör om med en sked. Det ska vara lite vätska över som müslin ska suga åt sig, så ta inte för mycket müsli eller havregryn i förhållande till juicen.
Lägg på en tallrik och ställ in i kylen över natten.
Dagen efter: Lägg lite Birchermüsli i botten på ett glas. Platta till och täck med yoghurt. Strössla över äppelbitar och malen kanel. Omnom!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar