fredag 6 juni 2014

Dopinbjudningskort
Det här inlägget började jag på i går kväll, men så blev Aron förkyld och vaknade var femte minut. Jag gav upp och la mig (med kläderna på och utan att borsta tänderna och sånt) bredvid honom och då blev han lugnare. Natten var stökig för stackars lilla plutten. Jag vet ju själv hur det känns den där första natten när förkylningen bryter ut: man mår så DÅLIGT. I dag är han pigg men lite snorig. Och glad, alltid glad.

Nu till inlägget jag skulle skriva.

Jag har ju pratat om dem förut, men inte kunnat visa något. Men nu ska inbjudningskorten till dopet som stundar i sommar vara utskickade till gästerna så jag hoppas att det är okej med värdparet att jag visar upp dem!

Redan när vi var på Kreta så fick jag förfrågan om (okej, jag erbjöd mig/tjatade mig till) att göra inbjudningskorten. Jag kollade direkt in lite vad andra har gjort men kom fram till att bäst inspiration för ALLT som har med fest att göra får man från Green wedding shoes. Och där hittade jag den här finfina som jag lånade grundidén från.

Jag tog ett reklamblad som låg i vår lägenhet på Candia Park och började vika för att få till storleken och formen, och när jag var nöjd med känslan så mätte jag alla kanter och ritade upp motsvarande i Photoshop. Sedan fick inbjudningskorten vila tills jag kom hem. Då tog det en Arontuppis, en liten stund på eftermiddagen, och ett par timmar på kvällen, så var designen i princip klar.

Sedan var det ju frågan om att få ut de här inbjudningskorten i fysisk form. Och det var där saker började dra ut på tiden.

Jag hade googlat mig till att man kunde skriva ut på kartongblad i Mattonbutiken här i Stockholm. Så jag åkte dit, glad i hågen, bara för att mötas av informationen att deras skrivare var trasig sedan länge. Åh suck.

Kom på ett annat ställe och åkte dit på chansning, och hör och häpna: de kunde skriva ut! Men. Det papperet som jag ville ha och som blev allra snyggast funkade inte i deras skrivare. Sedan testade vi en miljard olika papper och inställningar (min samling av pappersprover syns på sista bilden ovan), och efter mycket velande så valde jag något som jag egentligen inte tyckte var tillräckligt bra. Men jag kände att jag behövde göra klart och skicka iväg korten och jag hade ju ingen aning om var annars jag skulle kunna skriva ut.

När jag kom hem kände jag mest en stor besvikelse. Det blev ju INTE ALLS som jag tänkt mig. Och jag kunde inte släppa det. Så jag letade lite till och hittade ett tryckeri i Fruängen som det visade sig skulle kunna hjälpa till. Jag cyklade dit för att kunna visa och diskutera med dem så att de skulle förstå precis vad jag menade, och de var såna superproffs. Och två dagar senare var inbjudningarna klara.

Puh.

(Ett annat bra tips för inspiration är boken 1000 more greetings (som man kan köpa här eller här) som innehåller många fantastiska inbjudningskort, posters, och generella reklamkoncept som är snygga.)

(Och om någon skulle vara sugen på att beställa inbjudningskort eller flyers eller vad som helst som gäller grafisk design eller illustration så blir jag världens gladaste! Då kontaktar man mig på sandrabrundell@gmail.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar