tisdag 10 juni 2014

Lite om smoothies

Smoothies har tagit över grötens position som kvällsmålet innan Aron ska sova, och egentligen alla andra mellanmåls position också. Gröt känns helt passé tycker Aron, han vill inte ens smaka på den längre (och han som kunde äta MÄNGDER), men smoothie sänker han ett helt glas av på stående fot utan problem.

Vi vill inte att han får i sig för mycket mjölkprodukter så vi har bytt ut yoghurten mot havregurt vilket han gillar om möjligt ÄNNU mer. Havregurten mixas med banan och ett urval av vår samling ekologiska bär som vi har i frysen: jordgubbar, blåbär, havtorn (hej lilla superbäret!) eller hallon. Hallonen ska man inte äta som de är, tydligen kan det finnas magsjukebakterier i dem, så jag kokar dem med lite vatten och fryser in röran som små plättar. Så tar man en plätt och tjoffar i smoothien. Mixmix och nomnom bara.

Lite samma sak gör jag med aprikoser. Först får de svälla i en skål med vatten över natten, sedan mixar jag dem till puré, och fryser in som små plättar på ett bakplåtspapper. Jag har testat att ha det i smoothiesarna på senare tid och det går ner bra hos Pluttson. Det smakar inte så mycket av aprikoserna, en gnutta bara, men det ger ett extra tillskott av järn.

Och så lyxar vi till det med några matskedar kokosmjölk. Mmm mmm mmm.

Nästa grej på smoothiehorisonten: testa slänga i ännu mer nyttiga grejer. Kanske lite morotsjuice? Spenat och apelsinjuice? The sky is the limit. Eller rättare sagt: lillens smaklökar is the limit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar