fredag 20 juni 2014

Potatischeesecake


Glad midsommar! Vi har haft Arons kompis Källa och hennes föräldrar på knytislunch och vi gjorde så mycket god mat att Ruben fortfarande vägrar att äta något på grund av extrem mättnad, nio timmar senare. We combined forces to make an extraordinary midsommarlunch, helt enkelt.

Den där cheesecaken som man ser på andra bilden längst fram till vänster, den är en gammal Jonssonsk tradition. Min mamma lagade den lite då och då i slutet på 90-talet och början på 2000-talet, men sedan har den lyst med sin frånvaro. Jag hittade receptet i min receptbok när jag letade rätter till midsommarlunchen och bestämde mig för att återuppliva traditionen.

Med tanke på att receptet kommer från min mamma, så är ursprungskällan förmodligen:
1. Någon på hennes jobb
2. Ica-kuriren
3. Buffé

Allvarligt talat så googlade jag lite och här finns receptet. Fast i min version så använder man inte "vitost" (vad är det ens?) utan fetaost. Rekommenderas varmt för buffébord för all framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar