onsdag 4 juni 2014

Stekta bananer och kokoskolasås

Socker, socker, socker. Det går rentav superuselt att sluta med eller ens dra ner lite på sockret.

I dag, till exempel, gick Aron och jag (mest jag, Aron fick hänga med i selen) till Sjöstan för en Lidl/Coop-runda och spanade in kokosglass i RIKTIGA KOKOSNÖTSSKAL. Ruben bara ääääälskar allt med kokos, så klart vi köpte glassen. Så klart.

Och nu har vi nommat i oss kokosglass med stekta bananer och kokoskolasås (de två senaste är recept från Johanna Westmans Första kokboken i världen, som vanligt, som jag ändrat lite i). Så så gott, men gud alltså. Hur blir man av med sockerberoendet?

Stekta bananer
2 pers

Ingredienser:
1 banan
0,5 msk smör
0,5 msk muscovadosocker
0,5 tsk mald ingefära
1 msk pressad citron

Dela bananen på längden och bredden i fyra delar. Smält smöret i en stekpanna och lägg i bananerna. Strö över socker, ingefära och pressa över citronen. Blanda försiktigt. Stek i några minuter tills bananerna fått lite färg.

Kokoskolasås

Ingredienser:
Lika delar av:
Kokosmjölk
Vispgrädde
Strösocker
Sirap

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ungefär fem minuter tills såsen tjocknat lite. Låt svalna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar