lördag 12 juli 2014

Ett besök på Skansen


Vi hade en tuff natt (jag vet inte riktigt varför, kanske är det tänderna som gör att Aron vaknar heeeeela tiden) så efter några timmars vakenhet på morgonen som innehöll trötta tårar från både Aron och mig så kraschade hela familjen i sängen vid 8-tiden och startade om på ny kula ett par timmar senare.

Och vi kände oss redo och i behov av äventyr!

Ruben föreslog att vi skulle åka till Parken Zoo, så sagt och gjort. Vi galopperade iväg, men när vi kollade tågtider på tunnelbanan så insåg vi att det var något slags banarbete med resultatet att resan från Stockholm till Eskilstuna tog dubbelt så lång tid som vanligt, så vi ändrade oss snabbt och åkte till Skansen istället.

Vilken lyckträff! Aron hade så himla roligt. Helt lagom med folk, massor av barn att spana på, och så djuren förstås. Allt är inte intressant för en 16 månader gammal liten plutt, men SÄLARNA. Ojoj. Vi stod läääääänge vid bassängen och Aron pekade och pekade ("Dä! Dä! Dä!") och tecknade "mer" när sälarna inte syntes till på några sekunder. "Mamma och pappa, gör så att sälarna kommer hit igen tack."

Han är så fantastisk, lilla Aron. 16 månader är en helt underbar ålder.

- Han börjar säga fler ord nu. "Blomma", "Totoro", "dator", "mamma", "tåg", "tutte" (ja så klart), "där" till exempel. Och Ruben pratar en hel del franska med honom (plus visar filmer på franska och läser franska böcker), så han kan till exempel peka ut magen och öronen om man frågar honom på franska, och frågar man "var är mamma?" på franska så säger han "la!" (istället för "där!" som han säger om man frågar honom på svenska).

- En större pojke gick förbi oss och grät på Skansen, han var oense med sin pappa om något. Aron tog genast av sig mössan och sprang efter för att ge pojken den (som tröst?). Lillen!

- Överhuvudtaget så vill han ge folk saker. Jag tror att han tycker att det är ett smart sätt att börja interagera på. När han är i lekparken brukar han ställa sig mitt i plaskdammen eller mitt på vägen och försöka ge bort sin boll till barn som går förbi.

- Han ÄLSKAR att dansa! Det finns inget tillfälle då det inte passar med en dans. Han dansar när han hör musik som han gillar eller när han är lycklig. Han dansade när han fick leda vägen själv på Skansen i dag, och han dansade bredvid sin barnstol innan lunchen eftersom han var så peppad på maten.

Det är en sån ära att få vara mamma till den här lilla kakbiten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar