onsdag 23 juli 2014

Nyckelviken och traumat med fåret


Vi cyklade till Nyckelviken för första gången i dag och my god vilket fint ställe! Vi klättrade ner till en liten strand där Aron fick plaska i vattnet och det fanns dessutom plats i skuggan vilket var helt perfekt i värmen.

Meeeen först så gick vi igenom en fårhage. Aron var så söt, han hittade ett lamm som låg i gräset och idisslade, som han satte sig på huk framför och pratade med. Han vågade till och med NÄSTAN klappa det.

Till slut gick vi därifrån, jag med Aron i famnen, och då mötte vi en annan fårfamilj. En tacka och två lamm. (Får får lamm osv). Jag vet inte riktigt varför fårmamman kände att vi hade någon form av beef (inte fårbiff alltså - en fight, en fejd av något slag) hon och jag men ju mer jag flyttade mig ur hennes väg desto mer följde hon efter och stirrade ner mig. Men så lät hon oss passera och precis när vi gjorde det så bräker hon. Helt plötsligt bara BÄÄÄÄÄ, svinhögt, vilket fick Aron att hoppa till i min famn och sedan blev han så himla ledsen. Lillen! Han blev så rädd! Jag kunde inte låta bli att skratta men lyckades liksom dölja det och trösta lilla ledsna plutten. Som tur är så verkar han ha kommit över traumat när vi gick tillbaka, för han blev jätteglad när han såg fåren.

Nyckelviken var hur som helst grymt, vi såg ett gäng ursöta andungar, hästar, kaniner och skymten av en höna. Nästa gång ska vi ta med picknick ty det var verkligen ett helt perfekt picknickställe. Lovin' it!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar