fredag 18 juli 2014

Vegetarisk tacopaj

Häromsistens skrev jag om böngrytan (från bästa kokboken, var annars?) som är SUPERGOD som ett vegetariskt (och godare) alternativ till tacofärs.

Så jag har längtat efter att prova böngrytan i tacopaj. Och i går kväll var det dags! Det blev verkligen sjuuuukt gott, ingen överraskning.

Och så här gör man denna ljuva rätt:

Vegetarisk tacopaj
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl olivolja
0,5 dl mjölk (eller vatten, jag tar vatten)
1 tsk salt

Fyllning:
Böngryta (se recept här)
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1/2 burk skrivade jalapeños
Skivade tomater
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
(Jag förutsätter att du redan gjort böngrytan här, den kan förberedas innan.)
Blanda mjöl, olivolja, vatten/mjölk och salt i en bunke och arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter.
Fyll pajskalet med böngrytan.
Blanda creme fraiche och majonäs och bred över böngrytan.
Täck med skivade tomater och sprid ut jalapeñosarna.
Strö över riven ost.
Grädda i ugnen i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar