lördag 30 augusti 2014

Bästa kräftskivan i världen

ÄNTLIGEN kräftskiva! Ruben äter inte kräftor så de senaste åren har det varit skralt med kräftätande för min del. Men nu så! Eftermiddagskräftskiva chez nous och sans alcool - det är kanske inte alla som skulle nappa på det MEN våra fina kompisar Johannes, Annika och Kristoffer kom med sina barn (som är precis lika gamla som Aron) och käkade kräftor (mest de vuxna) och busade (mest ungarna).

Jag vräkte på och köpte färska svenska kräftor men för någon som inte är en expert så smakade de inte så himla annorlunda mot sina frysta kinesiska/turkiska kompisar tycker jag. Goda var de dock! Och så västerbottenpaj (The Rubster följde det här glutenfria receptet, otroligt smarrigt), bröd och ostar, och grönsaksstavar med dipp till ungarna.

Den där sockerfria blåbärstårtshistorien bakade Johannes och Annika ur Smarta sötsaker. Sjuuukt god!  Aron fick ett saligt uttryck i ansiktet när han åt av den. Obs! Ruben och jag har även testat bountywannabeereceptet (bra Alfapetord igen) från boken som rekommenderas VARMT. Hittills är det bara morotskakan som failat oss, nu ska jag testa fler sockerfria recept.

Jag struntade i att köpa papperslyktor och sånt och gjorde egna dekorationer av silkes- och crepepapper. Pompomer som jag ju skrev om här och girlander som de här (fast jag höll inte på att sträcka ut crepepapperet för att få bort vecken, tyckte det funkade alldeles utmärkt ändå - och en sån där girlang tar typ tre minuter att göra och ger ett maffigt intryck, bra dekoration att satsa på).

Det enda minuset i protokollet är den här jäkla förkylningen som bitit sig fast. Jag är så himla hängig, fortfarande! Orkar ingenting och det känns inte som om det blir så mycket bättre heller.

Men.

ÄLSKAR att ha bjudningar. Håller på att hetsa Ruben (som är nästan lika pepp) om att vi ska planera nästa shindig nu på en gång. Det lär bli snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar