lördag 16 augusti 2014

En födelsedagspicknick inomhus


Den här veckan har varit så sjukt intensiv, men så sjukt kul! Den började dagen innan Rubens födelsedag (aka Rubafton), fortsatte med själva födelsedagen, gick över i jobb, lite besök på Formexmässan, och sedan massor av planering och fixning inför Rubens hemliga (hemlig för Ruben alltså) födelsedagsfest som gick av stapeln i dag.

Jag har haft så ROLIGT.

När jag skickade ut den här hemliga inbjudan (inspirationen här) till Rubens släkt och vänner så var det juli och dövarmt. Alla tyckte att det var en toppenidé. "En fest utomhus! Perfekta sommaren för det!" Och det var det ju, fram tills nu.

Jag höll det öppet fram till i morse. En timme efter att jag vaknat hade det redan varit tre olika väder i form av molnigt, solsken, och regn. Så jag hörde av mig till alla och berättade att festen skulle vara hemma hos oss istället.

Så ingen picknick men väl en jättehärlig fest inomhus! Och eftersom jag bara köpt mat som var picknickanpassad (färdiglagad, och tanken var att alla picknickkorgar skulle innehålla en förpackning av varje sak så det bara skulle vara att öppna, dela systerligt bland de fyra som delade på varje picknickkorg, och sedan slänga förpackningarna i återvinningen) så var det bara att slänga fram allt när gästerna började dyka upp (inte tidigare dock eftersom Ruben inte visste om att det skulle vara fest i dag).

En grej som jag kanske är mest nöjd med är kontrabasisten som stod i ett hörn och spelade. GRYMMASTE festmusiken. Jag ska ha en kontrabasist på VARJE fest hädanefter. Det var ett jäkla meck att få tag på en men nu har jag ju en kontakt, hehe.

Jag tog inte ens några bilder, jag gick bara runt och njöt av att Ruben och hans gäster verkade ha trevligt och att maten slank ner och att allt bara var så bra. Och Aron hade kul: massor av vuxna som ville spexa och spela boll, ett drömscenario.

Lite picknicktips:
- Köp färdigmat (ostar, salami, oliver, bröd, röror etc) i förpackningar som är lagom att dela på några få.  Jag räknade med en förpackning per fyra personer, av varje. Se bild nedan!
- Köp portionsförpackningar av drickat. Smidigast är det om folk kan ta en öl, en liten flaska vin, en flaska vatten eller läsk med sig till sin picknickfilt - men vi körde på bag-in-box-viner och stora flaskor vatten just den här gången. Och det funkade ju bättre eftersom vi var inomhus.
- Jag köpte billiga men fina bestick på loppis. De kostade ingenting nästan och så slipper man omiljövänliga och dåliga plastbestick. Och så kan man använda dem till framtida fester!
- Jag slog in besticken i servetter och knöt ett snöre runt, smidigt att lägga ner i korgarna. Det var också det typ enda jag tog en bild på (med mobilkameran till och med):


Servetterna är en blandning mellan reafyndade tabletter från Hemtex, servetter vi redan hade hemma, och egengjorda saker. Jag använde gamla tygrester som tvättades, ströks, och fransades (så här). Både billigt och enkelt!
- Jag köpte ett gäng dukar av ekologisk bomull på H&M Homes rea som kan användas till picknickfiltar. Reor och loppisar generellt är bra källor till picknickattiraljer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar